12 januari 2014 Egmond aan zee:
Boulevard 10:30 - 16:30 uur

Halve Marathon 

Halve Marathon verslag: Wouter

12 januari 2014 Nog nooit zo vroeg in het jaar hebben we bij mijn weten een verzoek gehad om buiten op te treden en dan nog voor een sportevenement ook! Maar 'Le Champion', inderdaad dezelfde organisatie, die ons weet te vinden voor onder andere de Dam tot Dam loop, wist ons te regelen om op te treden tijdens de halve marathon van Egmond aan Zee. Dit is de eerste serieuze loopwedstrijd in het jaar waar de atleten zich weer aan elkaar meten. Naast de halve is er ook de kwart marathon en een recreatie loop. Al met al goed voor een slordige 35.000 deelnemers!

Al vroeg in de ochtend gingen de Notenkrakers er op af. We hadden van de organisatie passeerkaarten ontvangen waardoor wij dus tot aan de duinrand konden doorrijden om zo slechts enkele tientallen meters bij de plek te parkeren waar wij deze dag zouden spelen. En dat was maar goed ook. Vanaf de Meent in Alkmaar werden de lopers al per bus naar de start gebracht om zodoende te voorkomen dat Egmond zou veranderen in n grote parkeerplaats. Wat is het dan fantastisch om met een passeerkaart het plaatsje in te rijden. Alle hekken en blokkades: ze worden allemaal geopend! Super geregeld.

Het is altijd afwachten wat het weer doet zo midden in de winter, dus hadden we met le Champion kort gesloten dat in geval van slecht weer we het optreden zonder verdere voorwaarden konden af'blazen' . Iets dat altijd in onze voorwaarde staat vermeld. Maar de weergoden waren met ons. Het was pachting stralend weer en bijna geen wind. Okay de eerste set speelden we in de schaduw en was het rond het vriespunt, maar daar waren we met onze warme kleren op voorbereid.

We hadden de plek zo uitgekozen dat rond een uurtje of 11 de zon achter een hotel te voorschijn kwam en dat verzekerde ons voor de rest van de dag de zon vol in ons gezicht. Wat fantastisch, op 12 januari al met een verbrand gezicht thuiskomen, kan het beter?

Ook de lopers waren prima te spreken over het weer, maar ook zeer zeker over de opzwepende muziek die we ten gehore brachten. Het geeft hen een extra adrenalineshot als ze de vrolijke klanken van de band horen.

Na een lange dag kwam rond 16.30 de bezemwagen langs, onze voeten gaven inmiddels ook het gevoel dat wij zlf de halve van Egmond hadden gelopen. Met een top dag op zak en naast het spelen voldoende gegeten en gedronken, trokken we rond 17.00hr weer richting Hoorn.

Le Champion, bedankt voor jullie verzoek tot spelen en wij melden ons alvast weer voor volgend jaar.  
 

       
http://www.notenkrakers-hoorn.nl