22 februari 2014 Hoorn:
Studio Radio Hoorn 12:00 - 13:00 uur

Programma 'Streekpodium'- Carnaval in Groot Hoorn 

Radio Hoorn verslag: Wim

Het is ondertussen een routineklus geworden. De laatste jaren verzorgen de Notenkrakers de muziek bij de carnavalsaflevering van 'Streekpodium', een programma van Radio Hoorn, gepresenteerd door Hendric van Doorn. In dit programma wordt vandaag aandacht besteed aan de activiteiten van de  verschillende carnavalsverenigingen die groot Hoorn rijk is. 

Het weer zat vandaag niet mee; de muzikanten die op de fiets waren vertrokken naar de radiostudio in de Grote Beer werden onderweg getrakteerd op een flinke regenbui. De bui duurde niet lang maar dat was toch lang genoeg voor een nat pak. Nadat we wat waren opgedroogd konden we ons opstellen in de grote studio die tegenwoordig ook gebruikt wordt voor het opnemen van televisieprogramma's. 

Echte carnavalsmuziek zoals vroeger wordt er eigenlijk niet meer gespeeld. Het repertoire bestaat voornamelijk uit bewerkte top 40 nummers uit de jaren zestig maar er is niemand die daar een punt van maakt. Gewoon, na elke aankondiging van Hendric, een leuk stukje muziek gespeeld. 

Na afloop hebben we nog wat gespeeld in het aangrenzende winkelcentrum.  

 http://www.notenkrakers-hoorn.nl