2 maart 2014  
Hoorn: Cyriacuskerk 11:00 - 12:00 uur

Carnavalsmis 
Zwaag: Dorpskern 15:00 - 17:00 uur
Carnavalsoptocht 

Ook dit jaar zijn wij weer op pad geweest tijdens Carnaval 2014.

Carnavalsmis verslag: Sandra:

Zoals vertrouwd eerst gestart in de kerk! Altijd een heerlijke klankkast en een leuke en gezellige mis. Dit jaar hebben wij het koor uit Bakkum weer muzikaal ondersteund. Na afloop van de mis spelen we nog even drie uitsmijters om vervolgens een bakkie koffie te halen achter in de kerk.
 

Carnavalsoptocht Zwaag verslag: Karin:

Na weer een zeer geslaagd samenzijn in de kerk konden wij door naar ons volgend moment van bezinning. In het cultureel centrum ‘de Plataan’ in Zwaag maken wij ons klaar voor de volgende etappe: de optocht van Zwaag. 

Na koffie en een broodje lopen wij via de Dorpsstraat naar de Beatrixstraat waar we de eerste deuntjes inzetten voor de toeschouwers in afwachting van de optocht. Het is al druk! Door het mooie weer gaan de mensen vroeg op pad en wordt er langs de kant gretig gedanst en gesprongen.

Zodra het trompetterkorps Alkmaar zich aandient zien wij onze kans om de noten in te pakken en naar de hoek Beatrixstraat / Zuiderstraat te lopen. Heel fijn dat de buurtbewoners inmiddels weten dat wij komen. Na een biertje van de ene buurman en een plakje worst van de buurvrouw zijn wij weer opgeladen en maken ons klaar voor de 2e helft. Met veel vrolijkheid weten we ook hier de buurt en wachtende toeschouwers te vermaken tot de optocht langzaam onze kant op komt. Voor ons is het dan klaar, de muziek uit de prachtig versierde wagens neemt het over. 

Wij hebben heerlijk genoten van het zonnetje, het publiek en de optocht. We sluiten de dag nog even extra gezellig af door met z’n allen een hapje te eten. Daarna lekker genieten van de avond en goed uitrusten, morgen wacht er weer een drukke dag!http://www.notenkrakers-hoorn.nl