2 maart 2014  Hoorn: 
Binnenstad 13:00 - 18:00 uur

Carnaval  Dweilen

    
Dweilen verslag: Martin:

Ieder jaar gaat carnavalsvereniging Ospylac dweilen tijdens het 'grote blok'. Ook dit jaar waren wij weer van de partij. De meesten van ons zijn begonnen bij het Huis Verloren in Hoorn en van daaruit zijn we, al spelend, naar café Charlies gelopen. Hier wordt altijd eerst stevig ontbeten door de carnavalsvierders. Als wij er allemaal zijn kan het beginnen.

De dweilmeesteres geeft het teken en dan gaan we dweilend door de stad van de ene gelegenheid naar de andere. Vanwege het dorstige volk dat altijd meegaat zijn het voornamelijk cafés die aangedaan worden. De Hema, waar we altijd een heerlijk stukje warme worst krijgen, en feestwinkel Ooms, die altijd iets leuks voor ons hebben klaarliggen worden ook altijd bezocht. Onze muzikale bijdrage is dat we spelen als er van de ene naar de andere locatie gelopen wordt.

Gelukkig was het weer dit jaar prima, zodat het totaal plaatje er direct gezellig uitzag. Het is ook de gewoonte dat we minstens in één café binnen spelen waar dan ook voor ons met de pet wordt rondgegaan, wat door ons natuurlijk altijd erg gewaardeerd wordt. Het is de laatste jaren ook altijd weer een verassing wie er bij ons op de kleinen trom speelt tijdens de dweiltocht, maar we hebben gelukkig ook dit jaar weer iemand gevonden. Pascal bij deze enorm bedankt en wie weet kunnen we in de toekomst nog eens van je slagwerkkwaliteiten gebruik maken.

Kortom was het weer een gezellige dweilmiddag, lekker geblazen in lekker weer met een lekker borreltje erbij en de afsluitende andijvie stamppot bij Huis Verloren was ook weer dik voor mekaar.

 

 http://www.notenkrakers-hoorn.nl