24 augustus 2014 Beverwijk:
Zwarte markt - boulevard 11:00 - 16:00 uur

Optreden voor bezoekers van de Bazaar 

Optreden voor bezoekers van de Bazaar  verslag: Wouter

Nadat Nederland weken was geteisterd door slagregens en iedereen het gevoel had dat de herfst dit jaar wel erg vroeg was begonnen, gingen de Notenkrakers op de 24ste er weer op uit voor een optreden. We zouden deze dag op de boulevard van de Zwarte Markt in Beverwijk  gaan spelen ook wel bekend als de Bazaar van Beverwijk! De organisatie van de Zwarte Markt had de Notenkrakers  in het oog gekregen en  had ons gevraagd om deze dag te willen omlijsten met een vrolijke noot. Bij aankomst kregen we meteen in de gaten dat de Bazaar alles keurig voor elkaar had. We werden zeer hartelijk verwelkomd en begeleid naar de boulevard waar wij de instrumenten konden uit pakken.

Bij de eerste  serie stonden we op het podium en het liep gesmeerd. En wat te denken van het weer: super lekker zonnetje alleen behoorlijk wat wind. Door deze wind(vlagen ) hadden we af en toe moeite om de muziekboeken op de lessenaars te houden. Ook Heleen, die een grote sousafoon om haar nek heeft hangen, moest  regelmatig alle zeilen bijzetten om niet met sousafoon en al van het podium geblazen te worden.

Na de eerste serie hebben we daarom ook besloten om niet meer op het podium te blijven staan maar wat meer in de luwte en meer tussen het winkelend publiek. En wat waren de mensen enthousiast. Door het mooie weer was het een topdrukte en wat was er een verscheidenheid aan nationaliteiten. Mooi om te zien dat  zoveel diverse culturen gewoon zonder problemen naast en met elkaar kunnen leven!

Na het tweede setje was het tijd voor de lunch die beschikbaar werd gesteld door de Bazaar. Helaas door een kleine miscommunicatie was er door het restaurant geen rekening gehouden met 13 'krakers'  en was er een tekort aan brood. Mede dankzij het bedienend personeel werd dit direct opgelost en werden er verderop op de Bazaar direct broodjes shoarma geregeld. Elk broodje zeker genoeg voor twee maaltijden. TOP!

Nadat de inwendige mens weer van de nodige calorieŽn was voorzien werd het tijd om ons optreden te vervolgen en hadden we nog twee heerlijke sets gespeeld tot voldoening van het twinkelend publiek. Tenslotte na een afzakkertje op een overvol terras werd het tijd om weer naar huis te gaan .

Rozig door het mooie weer en moe van de lange dag gingen we weer op huis aan. De Notenkrakers danken het team van de zwarte  markt voor hun gastvrijheid en wat ons betreft tot volgend jaar.

  
http://www.notenkrakers-hoorn.nl