28 september 2014 Hoorn:
Gouw 13:00 - 14:00 uur

Roze weken West-Friesland

Roze weken West-Friesland  verslag:  Bert 

Na het optreden bij de Dam tot Damloop was het nu de beurt voor de 'Roze Weken West-Friesland'. Wel een heel verschil. Bij de Dam tot Damloop liepen er ongeveer 50.000 mensen mee en afgelopen zondag twee mensen met drie regenschermen en een aantal passanten. De plek voor verzamelen was uitstekend geregeld, dicht bij de plek van optreden dus met de grote trom was het goed te doen. Dat was weer goed geregeld door Anja.

Om tien voor één gingen wij van start. Met op de achtergrond de stille trom vertrokken wij naar de Turfhaven om de eerste noten te spelen. We werden enthousiast door het winkelend publiek ontvangen en liepen vervolgens naar de plek van optreden aan het eind van de Gouw, daar waar de regenschermen de plek markeerde. De twee heren waren blij ons te zien, ze straalden van blijdschap toen ze ons zagen. Nu waren ze niet meer zo alleen.  
  

Het eerste setje duurde ongeveer 20 minuten en veel voorbijgangers bleven toch even staan om naar ons te luisteren. We hadden het tempo er goed in want de wisseling tussen de verschillende nummers verliep buitengewoon vlot deze keer. Wouter had bijna geen tijd om een nummer aan te kondigen want Cees stond al weer klaar om af te tellen. Ja, wij van het Drumstel houden wel van een beetje vaart, al hoe wel Wouter daar soms anders over denkt. Regelmatig gaat zijn handje naar achter om ons een beetje op te jagen. Kees denkt daar dan vaak hééél anders over en gaat in zijn tempo door waar hij gebleven was. Komt allemaal goed zegt hij dan. We zijn altijd precies gelijk klaar en beter kan ik het niet maken, wel mooier (lijkt er wel een van de belasting).

De tweede set begon om 10 over half twee en duurde 20 minuten zodat we om twee uur plaats konden maken voor onze collega’s van de 'Herleving' uit Zwaag. Zomaar weglopen was er natuurlijk niet bij. Eentje toe werd er geroepen. En terwijl wij de aftocht bliezen speelden wij de 'Schotse Ruit'. Wat is dat toch een mooi nummer, lekker ritmisch en ligt goed in het gehoor. Je ziet de mensen ervan genieten, moeten we meer spelen.

Ik zal het er eens over hebben met Wout, dan kan hij het nummer weer eens oppoetsen, vind ie leuk. Om kwart over twee waren we weer op de parkeerplaats. Even de instrumenten opbergen, het 'Drumstel' bracht het drumstel weer naar de duifjes waarna ze beiden hun eigen duifjes opzochten. Al met al was het een mooie middag

Bert.

PS. 
Wouter als je 'Achterstraat' bedoelt, schrijf dan niet 'Achterom' in je mail, want dan zoek ik me scheel.

   
http://www.notenkrakers-hoorn.nl