CD opname, december 2001

Repeteren, optreden, allebei dingen waar je als muzikant van geniet. Maar je eigen geluid opnemen op cd, zodat je jezelf overal kunt laten horen, is toch iets wat elke band wel wil. Als Notenkrakers hadden we ook die wens, maar dan niet een gekunsteld product, maar gewoon, live, zoals we zijn.

Na wat voorbereidingen, en het regelen van vrijwilligers achter de knoppen en achter de bar, waren wij er klaar voor. Dus, in december 2001, een live-optreden in ons gebouw, de Notenkraker in Hoorn, met zo’n 40 tot 50 personen publiek. Niet stil zijn, niet voorzichtig met de asbak of de kopjes en glazen, maar gewoon een avondje lekker kletsen, pilsie of wijntje erbij en uiteraard, onze muziek.
 

De opname-apparatuur stond klaar, er waren een aantal microfoons opgesteld, in onze (tijdelijke omgebouwde) bruine kroeg zaten en stonden de mensen die het mee wilden maken, dus, beginnen maar.

We hebben zo’n 20 nummers gespeeld, waarvan er uiteindelijk 18 op de cd DEMO terecht zijn gekomen. Echt een greep uit ons ruime repertoire, van Zuidamerikaans tot Dixieland, van meezingers tot big-bandnummers.
 

Om even van een pilsje te genieten en de reaktie’s van het publiek te horen, hebben we halverwege een pauze ingelast, tijdens welke onze voorzitter (tevens bandleider) Wouter Eerbeek het woord richtte tot onze Joop. Joop was jaren de trouwe bassist van onze band, maar had al enige tijd geleden te kennen gegeven dat, zodra er een vervanger voor hem zou zijn, hij ermee wilde stoppen.
 
Nu we Cees Schilder in onze gelederen hebben, was voor Joop dus eindelijk het moment gekomen zijn bas in de wilgen (hoewel, in dat geval eigenlijk om de schouders van Nico Vredegoor, onze nieuwe 2e bassist) te hangen en afscheid van ons te nemen.
 
Wouter liet hem echter niet gaan, voordat hij de traditionele zak noten met Notenkraker aan Joop had overhandigd en hem had bedankt voor de vele jaren dat hij bandlid is geweest.

 
Na Joop nog de opmerking te hebben ontfutseld dat we altijd mogen bellen als we in nood zitten, werd dit ‘officiële’ gedeelte afgesloten en de pakten we onze instrumenten weer.
 
Na het muzikale gedeelte hebben we, met een gedeelte van de gekomen mensen, nog lekker nagepraat, waarna ieder zijns weegs ging (zoals dat zo mooi gezegd wordt)

Maar ja, toen begon het pas; welke nummers komen erop, hoe gaat het hoesje eruit zien, wie gaat wat doen. Nou, uiteindelijk is alles gelukt en kon het eerste exemplaar van de CD DEMO in zijn geheel getoond en beluisterd worden. En dat we er tevreden over kunnen zijn blijkt wel uit het feit dat nog steeds, tijdens ieder optreden, de CD’s gekocht worden door mensen die van onze muziek houden.

Heeft u hem nog niet?

Zonde!!

Maar, wanhoop niet, de CD is nog steeds verkrijgbaar, dus bel, of email, of kom naar ons optreden, en koop hem. Wij hebben er geen spijt van dat we hem opgenomen hebben, en u zult geen spijt krijgen van de aanschaf.

De Notenkrakers